Не изпускай невероятните оферти в Fras.bg. Абонирай се за страхотни предложения!

Морски приключения! Разходка в Созополския залив с Туристически кораб Магелан

Още този Юни може да си подарите вдъхновяваща разходка край приказния Созопол! Само грабнете предложението на Туристически кораб Магелан!

Морска разходка в Созополския залив с Туристически кораб Магелан (60 минути) - за един възрастен и едно дете на 3 - 12г 11.79 лв Грабни

По време на разходката ще преминете покрай островите Свети свети Кирик и Юлита, Свети Иван и Свети Петър, мидените плантации, нос Скамни (Старият град), Централния градски плаж, Боруна (Новият град) и нос Колкита (местност Буджака).

Условия на офертата:

  • Валидност на ваучера: от 1 Юни до 5 Септември 2020г.
  • Не е необходима предварителна резервация. Плаването се извършва всеки ден от 18:30ч и от 20:00ч.
  • Отплаването е от Рибарско пристанище - Созопол.
  • При неподходящи метеорологични условия и по преценка на капитана, плаването може да се отложи.
  • Един ваучер е за един възрастен и едно дете на 3 - 12 ненавършени години.
  • На корабчето има бар, от който може да се закупят напитки.
  • Деца до 3 ненавършени години се качват на кораба безплатно.
  • Максимален брой пасажери: 116.
  • Всички други глобални условия на Fras.bg
Задай въпрос

Любопитно

Остров Св. св. Кирик и Юлита
Още през 1965г е обявен за паметник на културата и е включен в границите на резервата Созопол. На острова се намира историческата сграда на първото в страната рибарско училище, която е била построена още през 1939г.

Острови Св. Иван и Св. Петър
Св. Иван е най-големият български черноморски остров. Той се намира на по-малко от километър северно по права линия от стария град на Созопол, заема площ от 660дка, а най-високата му точка се издига на 33м над морето. Съвсем близо до Св. Иван се намира още един остров - Св. Петър, който е значително по-малък. Предполага се, че в миналото двата острова са били свързани.
На остров Св. Иван е построен фар, висок повече от 9м, който подава звукови и светлинни сигнали и указва пътя на плавателните съдове към Бургаския залив. Интересно е да се отбележи, че островът е служел за ориентир на мореплавателите още от древността. Тогава за сигнал за били използвани огньове. Друг любопитен факт е, че единствената находка по нашите земи, изобразяваща фарово устройство е сечена в района на Аполония. На лицевата страна на монетата е изобразена жената на римския император Марк Аврелий (161 - 180г), а на обратната - фар с горящи пламъци. Съвременният фар е построен през 1911г. Светлината му е видима на 18 морски мили.
Остров Св. Иван има богата история и това не е никак чудно, предвид близостта му със Созопол, наследник на древния град Аполония.
Прочети още

Осигурено от Туристически кораб Магелан

Магелан е двупалубен кораб, конструиран специално за нуждите на туристическия бизнес. Той е изработен изцяло от евкалиптово и кедрово дърво. Размерите - 25м дължина и 6м ширина - го правят най-големият и удобен туристически кораб по нашето Черноморие. Максималният капацитет е 116 пасажера, така че да се чувствате напълно комфортно.

Корабът разполага с бар, две тоалетни, платформа с две стълби, най-модерна навигационна апаратура, дизелов двигател с мощност 280к.с и всички необходими спасителни средства.

Повече информация за Туристически кораб Магелан можете да откриете във Facebook.

Видео

Галерия

Още 5 снимки
Созопол, Рибарско пристанище 088 818 8108 По график.
Офертата е осигурена от МАГЕЛАН СОЗОПОЛ ООД, ЕИК: BG204985095, и е със срок за закупуване на оферираните услуги/стоки от 01.05.20 до 29.07.20.
Разходка в Созополския залив с Туристически кораб Магелан
Топ цена: 1179лв Грабни ваучер
6грабнати ваучера

Още за разграбване:

Виж всички оферти
Присъедини се към нас във Facebook